top of page

Místa na Milosu... Klima

Bydlet bych v nich nechtěl, už i z procházení kolem je znát jak je uvnitř vlhko, a když se zvedne vítr, vlny vám bičují dveře. Ale romantické někdejší rybářské domečky ve vesnici Klima (a v mnoha dalších na ostrově, v Klimě je jich ovšem nejvíce) jsou náramně, to zase jó. Dole čluny, nahoře bydleli rybáři.

Teď se některé domky pronajímají turistům, zatímco jiné slouží jako rekreační domy celým řeckým rodinám. A pokud máte hodně peněz, můžete si tu a tam některý z (většinou pořádně zchátralých) domečků koupit, zrovna nedávno byl v nabídce RK jeden až hodně vzadu u skály. Cena? Nehorázná!


Můžete si tu dát večeři v taverně Astakas a při tom se dívat na moře, vychutnat si sluníčko zapadající někde mezi severozápadním pobřežím a ostrůvkem Antimilos. Dá se tu dobře koupat, protože ačkoliv pláž tu v Klimě moc není, betonové molo zajistí čistý vstup do vody.




Barevné lodičky se pak dozajista objeví na každé fotce, stejně jako krásný a veliký kostel v Tripiti dominující celému zálivu.





Do vesnice vede jen jediná, pořádně točitá silnice, a dole u moře je velký problém s parkováním. Pěšky je odsud kousek amfiteátr, stejně jako katakomby. Ale těm se budeme věnovat zase až někdy příště.




96 views0 comments
bottom of page